Neopreen shorts (drijfvermogen zwembroeken)

Neopreen shorts zijn speciale broeken gemaakt van neopreen om je te beschermen tegen kouder water. Wordt het buiten wat frisser en het water wat kouder en wil je toch graag buiten blijven zwemmen en trainen? Dan is een neopreen broek ideaal. Het fijne van neopreen shorts is dat je er ook voor kan kiezen om er een neopreen shirt boven te dragen zodat ook je bovenlichaam beter beschermd wordt.

Lees verder

Neopreen shorts
Sorteren

     

Blueseventy Lift neopreen short unisex 10% Korting Blueseventy Lift neopreen short unisex (170004053)

De Blueseventy Lift Short is een update van ons drijfvermogen short aanbod door de pasvorm van onze iconische Helix wetsuit na te bootsen. De verbeterde pasvorm en toevoeging van L.I.F.T panelen voor maximaal drijfvermogen creëert de best presterende "draagbare pull buoy" die we hebben ontworpen. Eigenschappen: Hoge taille voor een optimale pasvorm, NBR Foam panelen voor meer drijfvermogen en variërende dikte om de juiste rotatie te bevorderen tijdens het zwemmen.

€119,95

€107,95

  uw voordeel €12,- (incl. BTW)

Zone3 Neopreen buoyancy shorts the originals 5/3mm dames mint Zone3 Neopreen buoyancy shorts the originals 5/3mm dames mint (NA21WBSORG109)

De Zone3 Neopreen buoyancy shorts the originals 5/3mm is gemaakt van top kwaliteit neopreen. 3mm neopreen in het midden wat zorgt voor meer drijfvermogen en 5mm neopreen aan de zijkanten voor een betere heuprotatie bij elke slag. De resultaten hebben aangetoond dat uw lichaamspositie, uw snelheid en het uithoudingsvermogen aanzienlijk worden verbeterd.

Dit neopreen short wordt al acht jaar lang geproduceerd en heeft fantastische klantenrecensies.

Product tijdelijk uitverkocht

 

Sailfish Current med neopreen shorts 6% Korting Sailfish Current med neopreen shorts (SL2144)

De Sailfish Current med neopreen shorts is de nieuwste “jammer” van Sailfish. Deze neopreen shorts zijn bedoeld voor zwemmers die niet zoveel drijfvermogen nodig hebben. De ergonomische Ergo Fit pasvorm zorgt dat de shorts goed en comfortabel zit. En de 3 mm neopreen met SCS coating zorgt voor de optimale lichaamshouding. De current med hebben een ergonomische pasvorm.

€74,95

€69,95

  uw voordeel €5,- (incl. BTW)

Sailfish Current max neopreen shorts 10% Korting Sailfish Current max neopreen shorts (SL2243)

De Sailfish Current max neopreen shorts is het ultieme alternatief voor de pull buoy. Hiermee kunt u aan uw techniek werken zonder het natuurlijk zwemgevoel te verliezen. De current van Sailfish heeft een volledig nieuw uiterlijk en levert ook nog betere prestaties. De wrijvingsweerstand wordt vermindert door de neopreen van 3 mm met een oppervlaktecoating. Daarnaast wordt het drijfvermogen vergroot door de aerodome neopreen van 4,5 mm. De Ergo Fit pasvorm zorgt dat het goed en comfortabel zit. Door de soft stretch binnen voering voelt deze jammer super comfortabel en maakt het niet uit of je deze in openwater of een zwembad gebruikt.

Product tijdelijk uitverkocht

 

Zone3 Neopreen kickpants 5/3mm 10% Korting Zone3 Neopreen kickpants 5/3mm (NA18MFNT101)

Net als bij de neopreen buoyancy shorts is deze Zone3 Neopreen kickpants 5/3mm gemaakt van Yamamoto Smoothskin met een dikte van 3mm in het midden met 5mm aan de zijkanten. Het 3mm neopreen in het midden zorgt voor extra drijfvermogen, terwijl de zijpanelen van 5mm dit aanvullen door de heuprotatie bij elke slag te bevorderen. De Kickpants gaan een stap verder dan de shorts en biedt een drijfvermogen in zowel de boven- als de onderbenen. De broek is gemaakt van Yamamoto smoothskin neopreen van topkwaliteit en zijn op dezelfde manier gestikt en gebonden als een wetsuit.

€149,-

€133,95

  uw voordeel €15,05 (incl. BTW)

Blueseventy Sprint neopreen short unisex 10% Korting Blueseventy Sprint neopreen short unisex (170004005)

De Blueseventy Sprint neopreen short unisex laat je heupen en benen zweven tijdens het zwemmen. Het is perfect voor triatleten die de lift van wetsuit willen simuleren en op zoek zijn naar een alternatief voor een pull-bouy. Gebouwd met drijvend Yamamoto-neopreen en gecoat om duurzaamheid te garanderen, het is een uitstekende trainingstool die de afstand per slag, snelheid en lichaamshouding zal helpen verbeteren. De Sprint neopreen short is voorzien van een trekkoord in de taille voor een perfecte pasvorm en heeft een binnenbeenlengte van 22,3 cm.

Product tijdelijk uitverkocht

 

Orca RS1 Openwater neopreen short dames Uitverkoop Orca RS1 Openwater neopreen short dames (GVN601-VRR)

De Orca RS1 Openwater neopreen short dames is de perfecte optie voor de openwater zwemmer die de voordelen wil hebben van een uit twee delen bestaand pak. De RS1 biedt ultieme flexibiliteit met voldoende drijvermogen. Tevens geeft het een perfecte warmte om in de wilde zee een comfortabele temperatuur vast te houden. Dit openwater neopreen short (volledige lengte) geeft een zeer goed drijfvermogen en zorgt voor een goede ligging tijdens de lange afstanden!

€169,-

€109,95

  uw voordeel €59,05 (incl. BTW)

Orca RS1 Openwater neopreen short heren Uitverkoop Orca RS1 Openwater neopreen short heren (GVNZ01-VRR)

De Orca RS1 Openwater neopreen short heren is de perfecte optie voor de openwater zwemmer die de voordelen wil hebben van een uit twee delen bestaand pak. De RS1 biedt ultieme flexibiliteit met voldoende drijvermogen. Tevens geeft het een perfecte warmte om in de wilde zee een comfortabele temperatuur vast te houden. Dit openwater neopreen short (volledige lengte) geeft een zeer goed drijfvermogen en zorgt voor een goede ligging tijdens de lange afstanden!

€169,-

€109,95

  uw voordeel €59,05 (incl. BTW)

Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm (NA18MBSN101)

De Zone3 The next step neopreen buoyancy shorts 3/2mm is de perfecte opvolger van onze Originals shorts, ontworpen voor diegenen die hun zwem-niveau naar een hoger niveau willen tillen. Doordat we de verminderde nadruk op drijfvermogen en kernondersteuning hebben gelegd stelt het shortd de zwemmer in staat om zijn techniek en efficiëntie met iets minder afhankelijkheid van het drijfvermogen verder te ontwikkelen. De next step is gemaakt van hetzelfde Yamamoto Smoothskin-neopreen met gestikte en gelijmde naden als een wetsuit.

€88,95

 (incl. BTW)

Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm 10% Korting Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm (NA18MBSP101)

De Zone3 Premium neopreen buoyancy shorts 5/3mm is een verterde versie van de zone3 originals buoyancy shorts. De Buoyancy Shorts werden voor het eerst ontwikkeld door Zone3 in 2008. De eerste shorts werden gemaakt met behulp van een 5:3 mm dik smoothskin materiaal, maar vanwege hun overweldigende populariteit heeft Zone3 nu een neopreen short ontwikkeld met meer drijfvermogen en minder weerstand. De shorts zijn gemaakt van een combinatie van 3 mm Yamamoto #39 SCS op de voor- en achterpanelen en 5 mm Yamamoto SCS Aerodome op de zijpanelen die 30% meer drijfvermogen bieden dan standaard neopreen.

€129,-

€114,95

  uw voordeel €14,05 (incl. BTW)

Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm 6% Korting Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm (NA18MBSO101)

De Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm is gemaakt van top kwaliteit neopreen. 3mm neopreen in het midden wat zorgt voor meer drijfvermogen en 5mm neopreen aan de zijkanten voor een betere heuprotatie bij elke slag. De resultaten hebben aangetoond dat uw lichaamspositie, uw snelheid en het uithoudingsvermogen aanzienlijk worden verbeterd.

Dit neopreen short wordt al acht jaar lang geproduceerd en heeft fantastische klantenrecensies.

€88,95

€82,95

  uw voordeel €6,- (incl. BTW)

Orca Neopreen buoyancy short 5% Korting Orca Neopreen buoyancy short (KA8201)

Dit Orca Neopreen buoyancy short is gemaakt van Yamamoto 39 cel SCS gecoate neopreen voor extreme comfort. Het 8mm frontpaneel en een 6mm achterpaneel bieden je het drijfvermogen wat nodig is om in de perfecte zwempositie te ligen. Het Super flexy 3mm zijpaneel biedt de benodigde bewegingsvrijheid en bevordert de juiste lichaams houding. Met het trekkoord in de tailleband kunt u het broekje goed aan laten sluiten. Materiaal: 100% neopreen

€89,95

€84,95

  uw voordeel €5,- (incl. BTW)

Wanneer kies je voor een neopreen zwembroek?

De neopreen shorts, ook wel bekend onder de namen neopreen zwembroek, neopreen broek, drijfvermogen zwembroek en buoyancy shorts, kan je onder andere gebruiken voor buiten zwemmen als het te warm is voor een wetsuit maar het nog nét te koud is om alleen te zwemmen in een zwembroek. Deze shorts worden zeer veel gebruikt als drijfvermogen zwembroek als je gaat trainen op techniek in het binnen of buiten water. Een ander voordeel is dat ze het onderste deel van je lichaam beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon. Zo heb je geen last meer van verbrande benen.

 

Welke soorten neopreen broeken zijn er?

Neopreen zwembroeken komen en verschillende kleuren en varianten, maar ook in de uitvoering verschillen ze. Je kan de neopreen broeken namelijk onderverdelen in drijfvermogen zwembroeken (neopreen shorts) en neopreen zwembroeken (neopreen jammers).

 

Drijfvermogen zwembroeken (neopreen shorts)

Neopreen shorts zijn speciale broeken die zorgen voor extra drijfvermogen tijdens het zwemmen. Je lichaam zal door het dragen van een short hoger en rechter in het water komen te liggen waardoor je meer kan focussen op je zwemslagtechniek en ademhalingstechniek. Daarnaast ben je ook gestroomlijnder waardoor je sneller kan zwemmen.

Om te zorgen voor een ideaal drijfvermogen bestaan de goede neopreen shorts uit verschillende panelen zoals 3/2mm, 5/3mm en 5mm. 5mm is de maximale dikte die je terug kan vinden in de shorts. De 5mm shorts zijn veelal gemaakt met de speciale nano aerodome techniek, hierbij zijn er kleine gasbelletjes in het materiaal gespoten om extra drijfvermogen te creëren.

 

Neopreen zwembroeken (neopreen jammers)

Neopreen jammers zijn speciale zwembroeken die ervoor zorgen dat je het warmte voordeel hebt maar niet het extra drijfvermogen van de neopreen shorts. Deze jammers zijn dus ideaal als je de techniek al goed beheerst. Ze worden vaak gebruikt als het water wat koeler is en je toch graag wilt blijven zwemmen en trainen in openwater.

 

De pasvorm en maat bij neopreen broeken

Belangrijk bij neopreen shorts is dat ze strak moeten aansluiten op je lichaam anders kunnen ze tijdens het zwemmen afzakken. Veelal zijn ze voorzien van een zachte band rondom het middel voor een comfortabele fit en een koord mocht je de broek nog extra vast willen strikken. De neopreen shorts zijn vaak unisex gemaakt en beschikbaar in de maten S, M, L en XL.

Om ervoor te zorgen dat je beter je lichaamswarmte vast kan houden zit er vaak een heel dun laagje water tussen de short en je huid (daarom moet de short strak aansluiten). Het laagje water wordt door je eigen lichaamstemperatuur opgewarmd. Om dit laagje warm water vast te houden zijn de shorts veelal voorzien van GBS (Glued & blind stitched) naden. Deze speciale manier van naden stikken zorgt ervoor dat er geen water via de naden binnen kan komen en je zo het warme laagje water behoud.

 

Korte of lange broekspijpen

Afhankelijk van je wensen kan je gaan voor een neopreen short met of zonder lange pijpen. Een neopreen zwembroek met korte pijpen zorgt voor iets meer bewegingsvrijheid. Een broek met lange pijpen daaraan tegen zorgt ervoor dat jouw benen warmer blijven in het koudere water.

10.0
Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm 1 10 10 10/10 Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm

Kwaliteits neopreen short. Echt enorme ondersteuning bij het zwemmen. Zit prima, de -...

Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm 1 10 10 10/10 Zone3 Originals Neopreen buoyancy shorts 5/3mm

Very comfortable and perfect length. Swimming in cold water is not a problem now.

Orca RS1 Openwater neopreen short heren 1 10 10 10/10 Orca RS1 Openwater neopreen short heren

Fantastische pasvorm, maat valt goed ruim. Tijdens het zwemmen nauwelijks weerstand en ...

Bekijk alle Beoordelingen
Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Wetsuits > Neopreen shorts

Print

Triathlonaccessoires.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?