Lactaat meting

Met een lactaat meter meet u de verzuringsgraad in de spieren als gevolg van een inspanning. Verzuringsgraad kunt u het beste vergelijken met vermoeidheidsgraad.
Naast de meting van de individuele snelheid, en de hartfrequentie, is de lactaatmeting een derde richtmeter in de trainingsopbouw en aansturing van trainingsbelastingen bij atleten en wat ambiteuzere hardlopers.

Lees verder

Lactaat meting
Sorteren

     

Lactate Scout compleet start pakket voor lactaat meting 25% Korting Lactate Scout compleet start pakket voor lactaat meting (LACTATESCOUTSTARTP)

Lactaatmeting is een methode om de intensiteit van een inspanning vast te stellen. Lactaat wordt gevormd in de spieren, zodra de sporter zich inspant. De combinatie van de inspanning en het lactaatniveau, geeft aan hoe zwaar de inspanning voor de sporter was. Met andere woorden wat de conditie van de sporter is. De lactaatmeting wordt afgenomen tijdens de inspanningstest (liefst sport specifiek). Na iedere fase, in de inspanningstest, wordt een druppeltje bloed afgenomen en geanalyseerd.

€479,95

€359,95

  uw voordeel €120,- (incl. BTW)

Meten is weten

Deze lactaat meter is snel en gemakkelijk in gebruik door de strips en het scroll menu. En heeft maar liefst een opslagcapaciteit van 250 metingen. Twee- tot driemaal per jaar een lactaattest doen voor gemotiveerde hardlopers of voor triatleten is geen luxe, maar helpt om de prestatieontwikkeling goed op te volgen tijdens regelmatig en consequent trainen.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Triathlon accessoires > Lactaat meting

Print