Stijlvol zwemmen met zwemkleding van Funkita & Funky Trunks

Woensdag 04 Mei 2022

Je hebt misschien ooit al wel eens gehoord van Funkita – Funky Trunks, het Australische merk dat inzet op duurzame zwemkleding met funky prints. Funkita is de collectie zwemkleding voor dames, bij Funky Trunks kunnen heren terecht voor zwembroeken. Wij bij triathon24 zijn enorme fan van dit merk, om verschillende redenen.

De zwemkleding is gemaakt van C – infinity, een premium Italiaans polyester dat ervoor zal zorgen dat de kleuren niet vervagen en de kleding zijn vorm behoudt. Zelfs na uren zwemplezier in chloorwater of blootstelling aan de zon. De kleding beschikt dan ook over 50+ UV bescherming en drogen snel op.

De kleurrijke prints en unieke stijl zorgen ervoor dat er voor iedereen wel iets te vinden is in het assortiment. Bovendien maken de unieke prints jouw trainingssessie meteen een stuk leuker. Tenslotte zit je qua prijs en kwaliteit altijd goed met een zwempak van Funkita of een zwembroek van Funky Trunks.

 

Funkita is hét zwemkledingmerk voor dames als je stijvol wilt zwemmen

De badpakken van Funkita zijn er in verschillende modellen, met bredere banden of net met smalle gekruiste banden op de rug. Welk model je ook kiest, ze zijn allemaal gemaakt om een optimale bewegingsvrijheid te voorzien.

Het meest klassieke & populairste model is de ‘Diamond back’. Dit model heeft dubbele bandjes op de schouders die zorgen voor extra comfort en steun. Het pak bevat vooraan een extra voering. Ideaal dus als je wat extra ondersteuning wenst en niet de uitgesneden wil gaan. Het model op de foto draagt het "Funkita Golden Circle diamond badpak".

De ‘single strap’ is ideaal als je de voorkeur geeft aan dunnere bandjes, hierdoor krijg je meer bewegingsvrijheid. De open rug gaat je sportieve vorm flatteren. Het pak is iets meer uitgesneden dan de diamond back, maar minder uitgesneden dan de ‘tie me tight’, ‘strapped in’ en ‘twisted’. Het model op de foto draagt het "Funkita Summer Sails single strap badpak".

Als 3e model hebben we ‘strapped in’. Dit model bevat enkele bandjes die kriskras over de rug lopen, maar wel voldoende ondersteuning bieden om alles op zijn plaats te houden. Dit pak meer uitgesneden aan been en billen dan de 2 vorige modellen. Het model op de foto draagt het "Funkita Icy Island strapped in badpak".

De laatste 2 modellen zijn meer uitgesneden aan benen, billen en rug dan de badpakken die we hier boven bespraken. Allereerst de ‘tie me tight’. Dit model is een beetje een buitenbeentje aangezien de enkele bandjes achteraan zelf geknoopt moeten worden. Dit heeft als voordeel dat je zelf de ideale pasvorm kan bepalen. Zoals eerder vermeld is dit model meer uitgesneden en geeft minder ondersteuning dan de diamond back. Het model op de foto draagt het "Funkita Cut Lines tie me tight badpak".

Het laatste model ‘twisted’ geeft de grootste bewegingsvrijheid maar moet inboeten op de bedekking en ondersteuning. De enkele bandjes komen samen in een twist op de rug en geven een mooi detail aan het pak. De zijkanten zijn meer uitgesneden waardoor je een volledig open rug gevoel krijgt. Het model op de foto draagt het "Funkita Road Tripper twisted badpak".

Bekijk de verschillende Funkita modellen voor dames

Funky trunks hét zwemkledingmerk voor heren

Voor mannen zijn er 4 modellen beschikbaar, allemaal gemaakt van het duurzame C infinity materiaal en gemaakt om je de ultieme bewegingsvrijheid te garanderen.

Het eerste model is de ‘classic trunk’. Met dit model is het ooit allemaal begonnen en nog steeds is deze zwembroek enorm populair. Deze zwembroek is 16,5cm lang en heeft bovenaan een elastische tailleband met trekkoord voor optimaal comfort. Vooraan wordt een extra ruimte en dubbele voering voorzien. Zo blijft deze broek altijd perfect op zijn plaats en voorziet overal voldoende ondersteuning. Het model op onderstaande foto draag de "Funky Trunks Night Life classic trunk zwembroek".

Als laatste hebben we nog de ‘training jammer’. Dit model is het langste van de 4 en komt tot net boven de knie. Vooral bij triatleten is dit model enorm populair. De broek biedt extra warmte in open water, ideaal dus als het net te warm is voor een wetsuit. Deze jammers hebben flat lock stiksels en een trekkoord bovenaan om alles mooi passend te maken en voldoende ondersteuning en comfort te bieden. Je zal merken dat dit model goed aansluit op de benen om de juiste compressie te voorzien. Het model op de foto draagt de "Funky Trunks Lippie Launch training jammer zwembroek".

Bekijk de verschillende Funky Trunks modellen voor heren

Het enige wat je nu nog te doen staat is je favoriete print uitkiezen! Ontdek onze complete collectie zwemkleding voor dames op Funkita zwemkleding en heren via Funky Trunks zwemkleding.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Blog > Stijlvol zwemmen met zwemkleding van Funkita & Funky Trunks

Print